Rss

Starta eget – Vågar du inte?

shutterstock_236688916

Många vill starta eget och har det som en dröm. Men för allt för många stannar det just vid en dröm. Det är helt enkelt för många orosmoln på himlen som stör. Se bakom molnen och hitta vägarna framåt!

Det kommer bli jobbigt

Ja, det är jobbigt att driva eget. Särskilt i början. Det är även bra att ha den inställningen så man inte blir överraskad. Däremot är det en startsträcka. Detta i likhet med att börja studera på högskola, lära sig ett nytt språk eller sätta in sig i ett nytt yrke. Men efter ett tag blir det lättare och det är dit du ska. Startsträckan finns där men det är inte där som företagaren är år efter år.

Jag behöver hjälp

Hjälp behöver alla företagare. Men det betyder inte att man inte kan ta ett enda steg framåt utan denna hjälp. Börja jobba och börja nätverka – hand i hand. Nätverk är det bästa verktyg som en företagare kan ha i syfte att få hjälp och stöd i sin verksamhet. Sök efter forum på nätet eller lokala företagsorganisationer att gå med i. Men gör det inte före företaget har startat utan direkt efter.

Det är läskigt

Absolut! Det kan kännas läskigt. Men bolla då dina idéer och tankar med någon du känner väl. Det behöver absolut inte vara någon som har eget företag – huvudsaken du har förtroende för personen. Det brukar räcka långt.

Jag behöver, jag behöver och jag behöver….

Den vanligaste orsaken till att människor inte startar eget (trots viljan) är att de anser sig behöva kunskap, idéer, lokaler, kunder …. Många gånger är det bättre att göra som det kända uttrycket av Ingemar Stenmark ”De e bara o åk”. Kör framåt så styr du lättare företaget än om du står still.