Rss

Ny chef – hur hittar man rätt?

recruiting company_153117149

Att tillsätta en ny chef kan vara besvärligt och tidskrävande. Vi har några möjliga sätt på hur man kan gå tillväga.

Vi har tidigare pratar om att hitta nya anställda och en punkt är densamma: man kan söka hjälp utifrån. Det finns företag som specialiserar sig på att tillsätta chefer i andra företag. Denna typ av konsult kan vara specialiserad inom ett visst område: de har kanske bara kontakter inom marknadsföring eller bara kontakt med personer inom byggbranschen. På så sätt får man ett snävare och mer precis urval att välja mellan.

Ett annat alternativ är att anlita internt. Man gör en person väldigt lyckligt och belönar gott arbete med en befordran. Det kan dock leda till dispyter bland de anställda om flera personer kämpar om samma position. Och bara för att en person är riktigt bra på sitt jobb, betyder de inte att de har de rätta ledaregenskaper. Dessa måste man också leta efter när man tittar på sina anställda. Hittar man en lämplig kandidat kan man också skicka denna på kurser för att klara av en chefsposition. Det finns mycket att lära för den som ska bli chef för första gången, även för dem som tidigare bara varit chef eller övervakare för en mindre grupp. Undersök över juridiken kring att rekrytera internt, det finns regler och lagar som måste följas.

Annonsering kan så klart fungera. Du kan annonsera hos rekryterare, hos Arbetsförmedlingen eller onlinesajter som Monster. Man kan dock förvänta sig att få många ansökningar, en del som helt enkelt söker jobb för att vara berättigad A-kassa. Du kan få ned antalet ansökningar ju mer specifik ansökan är. Skriv upp vilka arbetsuppgifter som krävs, vilka erfarenheter och utbildning som den sökande måste. Även vilken typ av anställning det är och hur löneläget ser ut och kan utvecklas.

Comments are closed.