Rss

För dig som arbetar på bilverkstad

Det har blivit bra mycket enklare att arbeta i en bilverkstad idag jämfört med för 25 år sedan. Då kröp du in under bilen för att skruva exempelvis på ett avgassystem. Idag slipper du kräla på golvet genom att du kan hissa upp bilen för att komma åt undersidan. För att inte skada bilens undersida behöver du något att sätta mellan lyften och bilen, till exempel ett lyftblock av polyuretan. Klicka här för att läsa mer om det.

Det är lätt att skada fötterna när du exempelvis flyttar runt reservdelar med en handtruck. Därför ska du alltid använda skyddsskor, gärna med en tåhätta av stål. Sådana hjälper även om du tappar ett tungt verktyg på foten. Vid vissa arbeten behöver du också ha hjälm när det finns risk för fallande föremål.

Vilka skyddskläder du behöver, kan du få reda på genom att besöka arbetsmiljöverkets sidor på nätet. Det handlar där även om förebyggande arbete så att du minimerar risken för att bli sjuk eller rentav dö på arbetet. Det är arbetsgivarens ansvar att du arbeta riktlinjer för det förebyggande arbetet, men det är ditt eget ansvar att följa de regler och rekommendationer som finns för din arbetsplats.

Comments are closed.